Wat doet BVAI

De plug’n play methode voor gemeenten

Ontwikkelen en uitvoeren van stimulerende regelingen uit de Participatiewet lastig, inefficiënt en veel gedoe

Daar hebben wij de oplossing voor.

BVAI is een social enterprise die zich volledig richt om, gebaseerd op betaalde werkstages, bijstandsgerechtigden weer zicht te bieden op een duurzame plek op de arbeidsmarkt.

Wij doen dat door bestaande mogelijkheden vanuit de participatiewet te vertalen in een aantal “plug’n play” oplossingen die al vanaf 1 kandidaat eenvoudig en rendabel geïmplementeerd kan worden.

Het grote verschil ten opzichte van traditionele re-integratiemethoden als gratis proefplaatsingen en onbeloonde werkervaringsplekken is dat met onze regeling de inzet van bijstandsgerechtigden beloond en betaald wordt.

U als gemeente of uitvoeringsorganisatie matcht de kandidaten met de juiste organisaties, en wij regelen de rest, van A tot Z, zonder gedoe!

Benieuwd hoe dat werkt, neem contact met ons op. Wij vertellen er graag meer over. 

Volledige ontzorging, zoals u het wenst.

Omdat u als gemeente de kandidaten en sociaal betrokken organisaties het beste kent, zorgt u voor de juiste match. Vervolgens zorgen wij, op basis van de door u gemaakte afspraken, voor de rest, zoals:

  • Het aanmaken van een beschikking voor het dossier.
  • Het aanmaken van een plaatsingsbevestiging voor de organisatie.
  • Het zorgdragen voor correcte urenregistratie.
  • Het toevoegen van een Praktijkervaringsplekpolis. 
  • Het periodiek voldoen van reiskostenvergoeding aan deelnemers.
  • Het factureren van de afgesproken inzetvergoeding bij organisaties.
  • Het uitbetalen van de premies aan de deelnemers.
  • Het aanleveren van rapportages en overzichten bij gemeenten.

Samen met gemeenten ontwikkelen wij deze maatwerkoplossingen om duurzame uitstroom uit de bijstand te stimuleren. Kom meer te weten over onze doelen en ambities.

 

Participatiewet, Premie en arbeidsinschakeling

Veel gemeenten worstelen met het effectief inzetten van de ‘Premie voor Arbeidsinschakeling’ (artikel 31 lid 2 onderdeel j) binnen de kaders van de Participatiewet. Het Bureau voor Arbeidsinschakeling (BVAI) is gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitvoeren van stimulerende regelingen om bijstandsgerechtigden te ondersteunen tijdens de overgang van bijstand naar dienstverband. Wij faciliteren met onze plug’n play oplossingen en zorgen dat deze altijd aansluit bij het Gemeentelijk beleid. 

Benieuwd hoe dat werkt? Neem contact met ons op.  

Wij vertellen graag meer over de mogelijkheden.