Wie zijn wij

Het doel en de ambitie van BVAI

Arnold Kremer – Oprichter BVAI

BVAI is opgericht door Arnold Kremer.

Na een ingrijpende gebeurtenis in zijn privéleven heeft Arnold de stap gewaagd en is het HRM adviesbureau HR24 begonnen. Vanuit dit bedrijf worden personeelsprojecten uitgevoerd en worden HRM vacatures ingevuld. Daarnaast startte hij vanuit zijn maatschappelijke drive ook een social enterprise genaamd Bureau Voor Arbeidsinschakeling (BVAI).

Voordat Arnold aan het HR24 avontuur begon was hij namelijk jarenlang werkzaam bij de Sociale Dienst van Assen en vanuit deze functie intensief betrokken bij de re-integratie van mensen in de bijstand. En deze problematiek lag hem dusdanig aan het hart dat hij BVAI is gestart. Met BVAI wil Arnold, in samenwerking met gemeenten, zoveel mogelijk mensen vanuit de bijstand weer bij het “normale” arbeidsproces betrekken. 

Uit ervaring weet Arnold dat het voor sommige bijstandsgerechtigden best wel risicovol is om (tijdelijk) werk te accepteren. Want wat gebeurt er met hun (weliswaar niet hoge, maar wel stabiele) inkomen als blijkt dat het werk toch niet bij hen past, of dat ze het fysiek niet aan kunnen. En wat heeft het voor consequenties als er allerlei verschillende uren per week gewerkt wordt. Iedereen die met de bijstand problematiek te maken heeft, weet dat dit voor de betrokkenen onzekerheid, gedoe en ook vaak stress met zich meebrengt. En… helaas ook vaak de reden is om er maar niet aan te beginnen, met als gevolg… een gemiste kans om weer geheel of gedeeltelijk terug te keren in het arbeidsproces, inclusief zijn sociale contacten etc.

Bij BVAI zijn de mogelijkheden die de participatiewet biedt uitgewerkt tot “plug & play” regelingen, die alle partijen ontzorgen en waarbij de kandidaten laagdrempelig en zonder achteraf gedoe werk/leer ervaring kunnen opdoen, en bovendien naast hun uitkering ook nog een premie per uur krijgen. De werkgever die deze kandidaten de kans geeft, betaalt een vergoeding per uur maar hoeft niet direct de arbeidsrechtelijke risico’s te nemen. Een mooie kans om van beide zijden te ervaren hoe ze van toegevoegde waarde voor elkaar kunnen zijn.  Een echte win/win situaties voor alle partijen.

Herkent u zich in onze ambities?

Wij bespreken graag hoe ze gerealiseerd kunnen worden.